ALTIN ÇİLEKLİ TART TARİFİ
ALTIN ÇİLEKLİ TART TARİFİ
Malzemeler :
3 Su B. Un
6 Çorba K. Toz Şeker
1 Yumurta
150 Gr. Margarin
1 Tatlı K. Vanilya
1 Çay K. Kabartma Tozu
1 Çorba K. Yoğurt
Kreması İçin:
2 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Şeker
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Kakao
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
1 Çay B. Damla Çikolata
Üzeri İçin:
Altın Çilek
Hazırlanışı :
Tart hamuru için, un, şeker, yumurta, margarin, vanilya, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırma kabının içine alıp yoğuruyoruz.
Tart kalıplarını yağlıyoruz. Hamurdan parçalar kopartıp tart kalıplarının tabanına yayıyoruz.
Tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kreması için, süt, şeker, un, kakao ve yumurta sarısını tencerenin içine koyup orta ateşte koyu bir kıvam alana dek pişiriyoruz.
Piştikten sonra damla çikolatayı ve margarini kleyip karıştırıyoruz. Pişen tart hamurlarını kalıplarından çıkartıp servis tabağına alıyoruz.
Kremayı şanti torbasına koyup tartların üzerine sıkıyoruz. Üzerini ayıklanmış altın çilek ile süsleyip servis ediyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder