SAÇ BÖREĞİ TARİFİ
SAÇ BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kg un
Bir tutam tuz
Yeteri kadar su
İçi için:
300 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
Sacı yağlamak için:
1 çorba kaşığı tereyağı
Sac Böreği Yapılışı :
Unu derin bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açıp, tuz ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın ve pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçi için kıyma, kıyılmış soğan ve sıvıyağı bir tavaya alın. Kıymanın rengi dönene kadar kavurun ve tuz, karabiber, pulbiber ekleyin. Soğuduktan sonra açtığınız hamurun içine kıymalı iç harçtan koyun ve diğer bir hamuru üzerine kapatıp, elinizle kenarlarını bastırın. Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sacın üzerini tereyağı ile yağlayın ve hazırladığınız börekleri ters yüz ederek kızartın. Sıcak olarak servis yapın
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder