ERZİNCAN LOKUMU TARİFİ



ERZİNCAN LOKUMU TARİFİ

Malzemeler :
250 Gr Margarin Veya Tereyağı
1 Yumurta
1 Su Bard.Şeker
1 Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un (Un 3 Su Bardağı da İlave Edilebilir) Ve Kıvamına Göre Olacak


Üstü İçin:
Pudra Şekeri


Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğur. (hamur kekde kuarbiyeden yoğun olacak) Hamuru yağlanmış tepsiye yay elinle ve düzelt elinle.
Önceden ısıtılmış 170'c li fırında üzeri kızarana denk kızart. Fırından çıkardıktan sonra kare kes soğsun sonrada pudra şekerini serpib servis yap.
Not: Lokum sert olacak buna dikkat edelim
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri