ERZİNCAN LOKUMU TARİFİ
Malzemeler :
250 Gr Margarin Veya Tereyağı
1 Yumurta
1 Su Bard.Şeker
1 Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un (Un 3 Su Bardağı da İlave Edilebilir) Ve Kıvamına Göre Olacak
Üstü İçin:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğur. (hamur kekde kuarbiyeden yoğun olacak) Hamuru yağlanmış tepsiye yay elinle ve düzelt elinle.
Önceden ısıtılmış 170'c li fırında üzeri kızarana denk kızart. Fırından çıkardıktan sonra kare kes soğsun sonrada pudra şekerini serpib servis yap.
Not: Lokum sert olacak buna dikkat edelim
250 Gr Margarin Veya Tereyağı
1 Yumurta
1 Su Bard.Şeker
1 Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un (Un 3 Su Bardağı da İlave Edilebilir) Ve Kıvamına Göre Olacak
Üstü İçin:
Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp yoğur. (hamur kekde kuarbiyeden yoğun olacak) Hamuru yağlanmış tepsiye yay elinle ve düzelt elinle.
Önceden ısıtılmış 170'c li fırında üzeri kızarana denk kızart. Fırından çıkardıktan sonra kare kes soğsun sonrada pudra şekerini serpib servis yap.
Not: Lokum sert olacak buna dikkat edelim
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder