ŞEFTALİLİ RAMAZAN TATLISI TARİFİ



ŞEFTALİLİ RAMAZAN TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
►5 Şeftali1 Su B. Tozşeker
►1 Kabuk Tarçın

Kreması İçin:
►1 Lt. Süt
►1 Su bardağı Tozşeker
►1 Paket Vanilya
►2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
►2 Çorba K. Pirinç Unu


Üzeri İçin:
►3 Çorba K.Toz Badem


Şeftalili Ramazan Tatlısı Tarifi :
Şeftalilerin kabuklarını çıkaralım. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkaralım. Şeftalilerin iç bölümünü tencerenin zeminine gelecek vaziyette koyun. Üstüne toz şekeri ilave edin. Kabuk tarçını da tencereye koyun. Ocağa koyduktan sonra kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu hepsini tencereye koyup pişirin.
Daha sonra vanilyayıda ekleyin. Kaynayınca ocaktan alabilrisiniz. Fırın kabına kremayı dökün. Üstüne ise şeftalileri sıralayın. İsterseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri