ŞEFTALİLİ RAMAZAN TATLISI TARİFİ
ŞEFTALİLİ RAMAZAN TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
►5 Şeftali1 Su B. Tozşeker
►1 Kabuk Tarçın
Kreması İçin:
►1 Lt. Süt
►1 Su bardağı Tozşeker
►1 Paket Vanilya
►2 Çorba Kaşığı Buğday Nişastası
►2 Çorba K. Pirinç Unu
Üzeri İçin:
►3 Çorba K.Toz Badem
Şeftalili Ramazan Tatlısı Tarifi :
Şeftalilerin kabuklarını çıkaralım. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkaralım. Şeftalilerin iç bölümünü tencerenin zeminine gelecek vaziyette koyun. Üstüne toz şekeri ilave edin. Kabuk tarçını da tencereye koyun. Ocağa koyduktan sonra kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu hepsini tencereye koyup pişirin.
Daha sonra vanilyayıda ekleyin. Kaynayınca ocaktan alabilrisiniz. Fırın kabına kremayı dökün. Üstüne ise şeftalileri sıralayın. İsterseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar şeklinde hazırlayabilirsiniz.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder