HİNDİSTAN CEVİZLİ PUDİNG TARİFİ
HİNDİSTAN CEVİZLİ PUDİNG TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 su bardağı hindistancevizi sütü
3 çorba kaşığı rendelenmiş taze hindistancevizi
5 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
Süslemek için:
Hindistancevizi
Hindistan cevizli Puding Yapılışı :
Sütü, hindistancevizi sütü ve rendelenmiş taze hindistancevizi ile birlikte bir tencereye alıp, karıştırın. Kaynadıktan sonra, soğumaya bırakın ve süzün. Bir kasede 2 adet yumurta, 3 adet yumurtanın sarısı ve tozşekeri çırpın. Vanilyayı ilave edin ve karışımı süte ekleyip, iyice karıştırın. 4 adet metal kaseyi yağlayıp, bir miktar tozşeker serpin. Hindistancevizli karışımı kaselere pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, benmari usulü 25 dakika pişirin. Pişme süresi sonunda kaseleri benmari usulü pişirdiğiniz kalıplardan çıkarıp, soğumaya bırakın. Servis tabaklarına ters çevirip çıkarın ve üzerlerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder