OTLU ZEYTİNLİ LOKMA TARİFİ
OTLU ZEYTİNLİ LOKMA TARİFİ
Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket (10 gramlık) instant maya
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı süt
50 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet büyük boy haşlanmış patates
5-6 adet yeşil zeytin
7’şer dal dereotu ve maydanoz
5 dal nane
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Süslemek için:
Nane, dereotu
Otlu Zeytinli Lokma Yapılışı :
Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Maya, yumurta, süt, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ ve kaşar peynirini ilave edin. Patatesi rendeleyip, çekirdeği çıkarılıp çok küçük doğranmış yeşil zeytin, kıyılmış dereotu, maydanoz, nane ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Kızartmak için sıvı yağı, yapışmaz yüzeyli derin bir tavaya alın ve iyice kızdırın. Daha sonra ocağı kısık ateşe getirin ve hamurları tavaya atın. Her iki yüzünü de kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Kalan hamurları kızartmak için, yağı tekrar yüksek ateşte kızdırın. Hamurları atacağınız zaman kısık ateşe alın ve bu şekilde hamurları kızartın. Hamurlar bitene kadar her seferinde aynı işlemi uygulayın. Nane ve dereotu ile süsleyip sıcak servis yapın.
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder