PAZI BÖREĞİ TARİFİ


PAZI BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
750 gram pazı yaprağı,
200 gram un,
200 gram margarin yağı,
100 gram lor peyniri,
3 yumurta,
yeteri kadar tuz.

Tarifi:
Un elekten geçirilerek hamur yoğurma mermerine boşaltılır. Ortası çukurlaştırılır ve buraya bir tutam tuzla bir ceviz iriliğinde yumuşatılmış yağ konur.
Gerektikçe ılık su damlatarak hamuru yoğurulur. Sonra hamuru yuvarlayıp bir kenarda 20 dakika kadar dinlendirmelidir.
Bu süre sonunda hamur, merdaneyle bir santim kalınlığında bir dikdörtgen olacak biçimde açılır. Kalan yağın bir kaşık kadarını bir kenara ayırdıktan sonra geri kalanı hamurun tam ortasına oturtulur. Hamurun uçları yağın üstüne kapatılır ve üzerinden merdaneyle geçerek açılır. Tekrar kapatılır, tekrar geçilir. Üçüncü defa kapayınca hamur bir yağ kâğıdına sarıp buz dolabında 15 – 20 dakika dinlendirilir.
Bu süre sonunda çıkarıp merdaneyle açılır. katlanır, tekrar yağ kâğıdına sarıp buz dolabına kaldırılır. Hamuru buzdolabında on dakika dinlendirdikten sonra tekrar merdaneyle açılır.
Böylece hamuru dört defa merdaneleyip dört defa buz dolabında dinlendirmelidir.
Beri yanda pazı yaprağı tuzlu kaynar suda haşlanır. Suyu süzülür. ince ince kıyarak süzgeçten geçirilir ezme durumuna getirilir. Buna lor peyniriyle iki yumurta sarısı, tuz ilave edilir ve iyice karıştırarak birbirlerine yedirilir.
Hamurun üçte İkisi, fırın tepsisinin İçini ve kenarlarını örtecek kadar açılır. Aynı boyda iki yuvarlak fırın tepsisi bir kenara bırakılmış yağla İyice bulanır. Açılmış hamur yufkasıyla bu tepsilerden birinin İçi ve kenarı (yarıya kadar) kaplanır. Geri kalan üçte bir hamuru da açtıktan sonra bununla da öbür tepsinin içi ve kenarı (yarıya kadar) kaplanır. Bir tam yumurtayla İki yumurta akını hafifçe çırptıktan sonra bunun yarısıyla iki hamur da fırçayla yumurtalanır ve tepsiler 175 dereceye göre kızdırılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Bu süre sonunda tepsiler fırından çıkarılır. Tepsilerden birindeki yarı pişmiş hamuru başaşağı ederek çıkarılır.
Öbür tepsideki hamurun üstüne pazılı karışım boşaltılır ve bir spatulayla düzlenir. Bunun üstüne tepsiden çıkarılmış, kalıplanmış öbür hamur yufkası oturtulur. Kalan çırpılmış yumurta fırçayla sürüldükten ve yufkanın yüzünü hafifçe yağladıktan sonra tepsi tekrar fırına sürülür.
Yufkanın yüzü nar gibi kızarınca tepsi fırından çıkarılır ve olduğu gibi sıcak servis yapılır.

NOT:6 Kişilik.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri