KÖBETE TARİFİ
KÖBETE TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
3 adet yufka
Harç için:
2 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
3 adet orta boy sivri biber
1 diş sarmısak
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için :
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı susam
Köbete Yapılışı :
İlk olarak pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine 2 bardak soğuk suyu koyup kaynatın. Suya pirinci ekleyin. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekince dinlenmeye bırakın. Harç için tavukları haşlayıp küp doğrayın. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış biber, soğan ve sarmısağı ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Bir tavada zeytinyağı ile birlikte, kısık ateşte 5 dakika kavurun. Hazırladığınız bu harcı pilavın içine koyarak karıştırın. Diğer taraftan yufkaları ikiye bölün. Ortalarına hazırladığınız pilavlı harçtan koyarak bohça şeklinde katlayın ve ters çevirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder