ISIRGANLI BÖREK TARİFİ
ISIRGANLI BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
Yarım kg ısırgan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
2 adet soğan
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Isırganlı Börek Yapılışı :
Isırganı yıkayıp, sadece yapraklarını ve ince dallarını alın. İncecik kıyın. Sıvıyağı tencereye alın. Yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun. Isırganı ekleyin. Karabiber ve tuz ilave edip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. 1 adet milföyü elinizle biraz açarak, ortasına kavurduğunuz ısırganın dörtte birini koyun. Hamurun köşelerini birleştirerek minik pide şekli verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer milföyleri de bu şekilde hazırlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder