AY ÇÖREĞİ TARİFİ


AY ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket margarin veya tere yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 paket kuru maya
2 tane yumurta
1 adet limonun kabuğunun rendesi


Ay çöreği içi için malzemeler :
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı çekirdeksiz üzüm


Ay Çöreği Tarifi :
Bir kabın içine unu eleyin ve ortasına havuz açıp kuru mayayı dökün ve yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi, süt ekleyin
Unun üzerine pudra şekerini serpin ve 10 dakika yoğurup 10 dakika üzeri bezle örtülü olarak dinlendirin
Bu esnada ay çöreğinin iç malzemelerini hazırlamaya başlayın
Bir kabın içine bütün iç harcı malzemelerini koyun ve karıştırın
10 dakika sonra mayalanmış dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın 10 cm çapında açın
Hazırladığınız iç harcı, açtığınız bezelerin içine koyun ve sarıp ay şeklini verin
Üzerlerine yumurta sarıları sürüp, yağlanmış fırın tepsisine dizin
180 derecelik fırında üzerleri kızaran kadar pişirin
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri