Lorlu Kurabiye Tarifi



LORLU KURABİYE

Malzemeler :
250 gr tatlı lor,
1+1/3 su bardağı pudra şekeri,
1 yumurta,
1/2 su bardağı yoğurt,
1 paket vanilya,
1 paket hamur kabartma tozu,
1,5 su bardağı eritilmiş margarin,
4 su bardağı un,



Üstü için ;

1 çay bardağı pudra şekeri



Yapılışı :

Lor ve pudra şekerini ezip iyice karıştırın ve bir kenara alın. Hamurunuzu yoğuracağınız kabınıza yumurtayı, yoğurdu, margarini alın ve harmanlayın. İçine un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun.
Tüm hamuru cevizden biraz büyük parçalara ayırın. Sonra bunları avuçlarınız arasında yassılaştırın. Ortalarına bir tatlı kaşığı lorlu içten koyun. Dairenin tüm çevresini ortada toplayıp iyice kapatın. Kurabiyeyi ters çevirip elinizde tekrar yuvarlayarak düzeltin. Birleştiği bölüm alta gelecek şekilde pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene dek yani 20-25 dakika kadar pişirin. Kurabiyeler henüz sıcakken pudra şekerine bulayın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri