Karamelli Kurabiye Tarifi


KARAMELLİ KURABİYE

Gerekli Malzemeler :

300 gr Margarin veya tereyagi
125 gr. seker
2 cay kasigi vanilya aromasi, yada 1 paket vanilya sekeri
300 gr. un


Üzeri icin :

Yarim kavanoz hazir karamel
150 gr. cikolata

Yapılışı ;
300 gr. tereyagini 125 gr. sekerle iyice minciklayin, vanilya sekerini ilave edin. unu azar, azar ilave ederek hamuru yogurun. Yogrulan hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartarak, elinizde yuvarlayin, yuvarladiginiz kurabiyenin ortasina parmaginizla bastirarak cukur olusturup yagli kagit serilmis tepsiye dizin. 180 derece firinda pisirin. Pisip soguyan kurabiyelerin cukurlarina, eritilmis karamel koyup donmasini bekleyin, karameller donduktan sonra, benmari usuli erittilmis cikolatayla, donmus karamellerin üzerini kapatip, gelisi güzel kurabiyelerin üzerine gezdirin, arzuya göre cikolatanin üzerine Antep fisitigi yada Hindistan cevizi serpistirebilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri