İnci Taneli İstiridye Kurabiye Tarifi
İNCİ TANELİ İSTİRİDYE KURABİYE
Malzemeler ;
-2 çorba kaşığı margarin
-3 çorba kaşığı pudra şekeri
-2 adet yumurta sarısı
-8 çorba kaşığı un
-Vanilya
İç Malzemesi İçin
-1 poşet krem şanti
-Yarım su bardağı soğuk süt
-1 tatlı kaşığı kakao
-Yeteri kadar beyaz yuvarlak şeker.
YAPILIŞI :
Margarin ve pudra şekeri karıştırılarak mikser yardımıyla beyazlayıncaya kadar çırpılır.
Beyazlanan bu karışıma yumurta sarıları tek tek yedirilir. Un ve vanilya ilavesinden sonra elde edilen karışım krema pompasına konulur ve yağlanmış istiridye şeklindeki kalıplara düzgünce kalıbı dolduracak şekilde sıkılır. Önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir ve kızarmasına fırsat vermeden henüz beyazken fırından alınır.
Bu arada istiridyelerin iç malzemesi için krem şanti, sütle çırpılır ve kakao ilavesi ile renklendirilir.
İki istiridye kabuğu, hazırlanan kakaolu krem şanti aracılığıyla ağzı hafif açılmış görüntüsü verecek şekilde düzgünce birbirine birleştirilir ve her birinin ağzına birer tane beyaz şeker yerleştirilir.
En son olarak süzgeç yardımıyla üzerlerine biraz kakao serpildikten sonra ikram edilir.
Not: Benim kullandığım kalıp 9'lu set halinde . Malzemelerle yaklaşık 12 adet istiridye elde ediliyor. Aynı tarifi kedidili bisküvi yapımında da kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder