Çikolatalı Bisküvi Tarifi
ÇİKOLATALI BÜSKİVİ
Gerekli Malzemeler : (20 adet bisküvi için)
• 1 su bardağı (115 gram) un
• 1 çay kaşığı (2,5 ml) kabartma tozu
• 2 yemek kaşığı (30 gram) kakao
• 50 gram (1/4 su bardağı) pudra şekeri(1/2 su bardağı kullandım)
• 50 gram (1/4 su bardağı) tereyağı (oda sıcaklığında)
• 4 tatlı kaşığı (20 ml) mısır şurubu(2 yemek kaşığı pekmez kullandım)
Üzeri için :
• 150 gram bitter çikolata
• Ayrıca rendelenmiş çikolata (ceviz kullandım)
Yapılışı ;
1. Fırını 160 ºC’ye ayarlayarak 10 dakika ön ısıtma yapıyoruz.
2. Malzemenin tamamını çok yumuşak olmayan fakat dağılmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. (Bu aşamada hamuru toparlamak için 2 yemek kaşığı süt ilave ettim)
3. Yağlı kağıt üzerinde yarım santim kalınlığında merdane ile açarak 2 x 10 cm ebadında dikdörtgen bisküviler elde edecek şekilde kesiyoruz. Hamur pişerken formu bozulmayan bir yapıda fakat ben her ihtimale karşı kestiğim parçaların aralarında birer santim boşluk bırakacak şekilde tekrar dizdim.
4. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Eğer bisküvi şeklinde daha kıtır bir lezzet elde etmek isterseniz bu süreyi 20 dakikaya çıkarabilirsiniz.
5. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutup bisküvilerin yarısını benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz. Yağlı kağıt üzerine alarak ceviz ya da çikolata rendesi serpiştiriyoruz. Çikolata oda sıcaklığında tekrar donduktan sonra servis yapıyoruz.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder