VOLCANO TARİFİ
Malzeme:
175 gram bitter çikolata
175 gram Teremyağ
10 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için :
Yeteri kadar Bizim Mutfak pudra Şekeri
Yapılışı :
Teremyağ'ı ve çikolata
yı benmari usulü eritip kenara alın. Yumurta ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle çok karıştırmadan çırpın.Çikolata ve Teremyağ karışımını ilave edip tahta kaşık ile karıştırarak yumurta
ya yedirin. Unu eleyerek azar azar karışıma ekleyin ve birbirine yedirerek karıştırın. Daha sonra karışımı yağlanıp unlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 220 derecede fırında 7 dakika pişirin. (Bu suflenin özelliği içinin tam olarak pişirilmemesidir.Servis tabaklarını çikolata sos ile süsleyin. Tatlıları sufle kaplarından çıkartıp servis tabaklarına alın. Üzerlerine pudra şekeri eledikten sonra vanilyalı dondurma ile bekletmeden servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş
:
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder