MEYVELİ KÜMBET PASTA TARİFİ
MEYVELİ KÜMBET PASTA TARİFİ
Pandispanya için :
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
Dolgusu için :
1 paket vanilyalı puding
2 su bardağı süt
Krema için :
200 gr beyaz çikolata
200 ml krema
3 muz
3~4 ananas dilimleri
Meyveli kümbet pasta hazırlanışı :
Yumurtalarla şekeri bir kapta iyice çırpın. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Yağlı kağıt serili tepsiye karışımı aktarın. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı gider gitmez yağlı kağıt yardımıyla rulo haline getirin. Diğer tarafta puding malzemelerini tencereye aktarıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pandispanyayı açıp üzerine çok kalın olmayacak şekilde sürün. Tekrar sıkıca rulo yapıp 60 dakika kadar bekletin. Derin bir kasenin içini streç folyo ile kaplayın. Beklettiğiniz rulo pastayı ince dilimler halinde kesin. Kasenin her tarafını bu dilimlerle kaplayın. Muz ve ananası ince dilimleyin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Kırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip eritin. Buzdolabında soğuttuktan sonra kabarıncaya kadar mikserle iyice çırpın. Muz ve ananas dilimlerini ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pastanın içine aktarın. Kalan pasta dilimleri ile kapak yapın. Streç filmin kenarlarını üzerine getirip kapatın. önce derin dondurucuda yaklaşık 3 saat daha sonra buzdolabında 3 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Meyveli kümbet pasta artık hazır, afiyet olsun.
Etiketler:
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder