TİRAMİSU TARİFİ
TİRAMİSU TARİFİ
Malzemeler Kek İçin :
* 5 yumurta
* 5 kahve fincanı un
* 5 kahve fincanı toz şeker
* 1 paket kabartma tozu
* 2 çorba kaşığı kakao
Kreması için :
* 1 yumurta sarısı
* 2 su bardağı süt
* 3 çorba kaşığı un
* 1/2 su bardağı şeker
* 1 paket labne peyniri
* 1 paket vanilya
Ayrıca :
* 1 su bardağı bol şekerli nescafe
* kakao/ rende çikolata
Yapılışı :
Yumurtaları şekerle birlikte derin bir kaba alıp beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu başka bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ekleyip çırpma teliyle karıştırıp kalıbınıza dökün. Önceden 180ºC de ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Kremayı yapmak için tencereye yumurta sarısını, unu, şekeri ve sütü alıp ağır ateşte karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olunca ateşten alıp soğumaya bırakın. Ilınınca labne peynirini ve vanilyayı ilave edip mikserle bir dakika çırpın.
Soğuyan kekinizi yatay olarak ikiye bölün. Alt parçasını bir fırça yardımıyla şekerli nescafeyle ıslatın. Kremanızı kekinizin üzerine yayın. Üst parçayı da alt parçasının üzerine koyup nescafeyle ıslatın. Pastanın üzerini kalan kremayla kaplayıp üzerine kakao ekleyin...
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder