ŞERİT POĞAÇA TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaş maya
1 yumurta(beyazı içine sarısı dışına
sürülecek)
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Susam, çörekotu vb.
İçine:
Peynir, maydanoz
Yapılışı :
Maya ılık suda eritilir. Hamur için mayalı su, süt,
yağ, şeker, tuz, yumurta beyazı karıştırılır. Kulak
memesi kıvamında hamur elde edene kadar un
ilave edilir. Yoğurma işlemi bittikten sonra
yarım saat dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler
kopartılır. kahve fincanı tabağı kadar açılır. Bir
tarafına maydanozlu peynirli harç koyulur. Diğer
ucuna bıçakla resimdeki gibi yarım cm
genişliğinde uzun çintikler atılıp sarılır.Uçları
hafif ortaya doğru kıvrılır. Üstüne yumurta sarısı
sürülüp isteğe göre susam vs serpilir. 170
derecelik fırında pişirilir
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder