ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KURABİYE TARİFİ


ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1 paket margarin veya tereyağı
3 tane yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için :
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzerine hazır çikolata sosu

Çikolata sosu için :

1 Paket hazır çikolatalı sos 2,5 su bardagi sutle pisirilir ve
kurabiyelerin üzerine kaşık yardımı ile birer tatlı kaşığı dökülür.

Yapılışı :
Hamur hazırlamak için derince bir kaba yumuşak margarin ve pudra şekeri alınır yoğrulur.
sonra yumurta,kakao,kabartma tozu,un ilave edilir iyice yoğrulur.
Hamur cok yumuşak olursa az un ilave edilir kulak memesi kıvamında
bir hamur elde edilip elle kopartılarak yuvarlak şekiller verilip tepsiye dizilir.
Serbet için su ve şeker tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır.
Şerbet atesten alınıp soğumaya bırakılır.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırına verilir ve kurabiyeler pişirilir.
Fırından çıkarılan sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır ve
bir tepsiye dizilir. Hazir çikolata sosu servis ederken tabagin üzerine konan
kurabiyelerin üzerine gezdirilir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri