ISPANAKLI PASTA TARİFİ


ISPANAKLI PASTA TARİFİ

Malzemeler Kek İçin :
250 gram ıspanak
4 adet yumurta
2 bardak un
1 bardak şeker
¾ bardak sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Muhallebi için:
5 bardak süt
1 bardak un
1 bardak şeker
1 paket vanilya


Yapılışı:
Yaş pastanın ıspanakları doğranıp kavurulur. Üzerine sıcak su ekleyip soğuması için tabağa alınır. Kek hamuru için dört yumurta kırılır, üzerine bir bardak şeker eklenir ve köpürene kadar çırpılır. Tereyağı ile kek kalıbı iyice yağlanır. Kekin yapışmaması için iki tutam da un serpilir. Çırpılan kek harcına bir bardak sıvı yağ eklenir. Kavurup soğuması için bekleyen ıspanak blendırla püre haline getirilir. Kek harcına iki su bardağı un eklenip mikserle malzemeleri çırpılır. Püre haline gelen ıspanaklar da azar azar harca eklenir. Fıstık yeşili hamur kek kalıbına dökülür ve fırında pişirilmeye başlanır. Muhallebi için un ve şekere beş bardak süt eklenir ve karıştırılarak kaynatılır. Muhallebiye 1 paket vanilya eklenerek blendırda çırpılır. Pişen kek hamuru ortadan ikiye kesilir ve tabanını oluşturacak parçanın ortası çukurlaştırılır.Muhallebi kekin üzerine dökerek yayılır. Üzerine Krem şanti sürülür. Orta kısımdan çıkarılan kek ufalanarak krem şantinin üzerine dökülür.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri