REÇELLİ KURABİYE TARİFİ


REÇELLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
200 gr margarin 
14 y.kasigi nişasta 
Yarım çay kasığı kabartma tozu
1 p. Vanilya
1 su b. Seker
1 tane yumurta
Yarım tatlı kasığı üzüm sirkesi (ağızda dağılması için )


Arası için :
Reçel , marmelat veya nutella hangisini arzu ederseniz .



Üzeri için :
Pudra şekeri


Yapılışı :
Hamur malzemelerini bir kaba alip iyice yoğuralım.Sonra iki saat hamurumuzu folio
ya sarip buzdolabinda dinlendirelim.Dinlenmis hamurumuzu cikartip elimizle biraz yogurup yumusatmaya calisalim.Buzdolabindan ciktigi icin ilk etapta sert olabilir.ama yogurdukca yumusayacaktir.Sonra hamurumuza un serpistirilmis tezgahimiza koyup 1 cm kalinligina ulasincaya kadar merdane ile acip inceltelim.resimdeki gibi kaliplar ile sekiller verelim ve tepsimize dizelim.200 dereceli firinda alti hafif sararana kadar tutalim.Pisen kurabiyelerimizi cikartip sogutalim.Sonra iki kurabiye alip arasina recel sürüp kapatalim ve servis tabagimiza dizip üzerine pudra sekeri döküp servis yapalim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri