HAVUÇLU ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ
HAVUÇLU ÜZÜMLÜ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
220 gr toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
1 orta boy rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 su bardağı kuru üzüm
173 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 tane yumurta
½ tatlı kaşığı tuz
½ paket kabartma tozu
½ paket vanilya
Üzeri için:
80 gram beyaz çikolata
Hazırlanışı:
Kabartma tozunu, toz zencefili, unu ve tuzu birlikte geniş ve derin bir kabın içine eleyin.
Oda sıcaklığında beklemiş ve yumuşamış olan tereyağını, çırpıcı yardımıyla 2-3 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Üzerine şekeri ilave edip 2 dakika daha çırpın.
Önce yumurtayı sonra vanilyayı ekleyin, çırpma işlemine bir süre daha devam edin.
Çırpma işlemi devam ederken, unlu karışımı 3 defa da ilave edin, un iyice kaybolana kadar çırpın.
Hindistan cevizi, havuç ve kuru ilave ederek yoğurma işlemine geçin.
Hamurdan kaşık yardımıyla parçalar koparın ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Fırını önceden 175' c derecede ısıtın ve kurabiyeleri 15 dakika kadar pişirin.
Kurabiyeler piştikten sonra spatula ile tepsiden çıkarın ve ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
Benmari usulü çikolatayı eritin (çikolataları küçük parçalara ayırın bir kâse içine koyun. Sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun).
Soğuyan kurabiyelerin üzerine çikolata sosunu çizgiler halinde dökün.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder