İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
1 kilo süt
• 10 kaşık irmik
• 10 kaşık şeker
• 1 paket vanilya
• Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek ( artmış keklerinizi kullanabilirsiniz.)
Yapılışı:
1. Derin bir tencereye sütü, irmiği, ve şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca,altını kapatın.
2. Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
3. Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
4. Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not:
Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip, eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz
1 kilo süt
• 10 kaşık irmik
• 10 kaşık şeker
• 1 paket vanilya
• Bir miktar rondodan geçirilmiş kakaolu kek ( artmış keklerinizi kullanabilirsiniz.)
Yapılışı:
1. Derin bir tencereye sütü, irmiği, ve şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca,altını kapatın.
2. Pişen muhallebiyi, önceden hafif ıslattığınız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökün.
3. Sonra muhallebinin üzerine, rondodan geçirdiğiniz kek parçalarını yayın. Üzerini kaşığın tersiyle bastırarak , kek katmanını biraz sıkıştırın. ( Kek kırıntıları keserken ve yerken birbirine sıkıca tutunsun , dökülmesin diye.)
4. Son olarak, tepsinin üzerini streç folyo ile kaplayıp, buzdolabında soğumaya bırakın. 3-4 saat sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Not:
Muhallebinin şekerini kontrol edin, az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz.
Yerken ağzınıza irmik tanelerinin gelmesini istemiyorsanız, irmiği önceden bir elekten geçirip, eleğin altındaki ince irmiklerle muhallebiyi pişirebilirsiniz. Ya da irmiği rondodan bir kaç defa geçirerek kullanabilirsiniz.
Mevsim meyveleri ve çikolota sosu ile servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder