AYVALI PASTA TARİFİ


AYVALI PASTA TARİFİ

Malzemeler :
2 adet büyük boy ayva
Yarım su bardağı tozşeker
Bir tutam vanilya
3 çorba kaşığı grappa
1 adet kivi
8-10 adet siyah üzüm
2 çorba kaşığı damla çikolata

Kek için:

2/3 su bardağı tozşeker
6 adet yumurta
50 gram tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı süt
5 çorba kaşığı kakao

Krema için:

4 adet yaprak jelatin
Yarım çay bardağı sıcak su
2 su bardağı krema
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Kek için toz şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları 3-4 dakika çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edip, çırpmaya devam edin. Kalan malzemeyi ekleyip karıştırın. Karışımı, 30 cm çapında yağlı kağıt kaplanıp, hafifçe yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Krema için jelatinleri soğuk suda ıslatın. Daha sonra sıcak suya atıp, eriyene dek karıştırın. Ayrı bir yerde kremayı kabarana kadar çırpın. Üzerine toz şeker, daha sonra erimiş jelatin ilave edip karıştırın. Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkarın. İki parmak kalınlığında doğrayıp, tencereye alın. Üzerine toz şeker ve vanilya ilave edin. Kısık ateşte, ayvalar yumuşayana dek pişmeye bırakın. Ayvalar yumuşamaya başlayınca grappayı gezdirin. Pişen ayvaları süzgece alıp, soğumaya bırakın. Keki enlemesine ortadan iki parçaya kesin. Kekin ilk katını servis tabağına yerleştirin. Üzerine kremanın yarısını sürüp, ayva dilimlerinin bir kısmını yerleştirin. İkinci kat keki üzerine kapatın. Kalan kremayı üzerine sürüp, buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Kalan ayva dilimleri, dilimlenmiş kivi, üzüm ve damla çikolata ile süsleyip servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri