KABAKLI KEK TARİFİ


KABAKLI KEK TARİFİ

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağı,
1,5 su bardağı toz şeker,
3 adet yumurta,
4 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
3 adet küçük boy kabak,
1 tatlı kaşığı tarçın.

Yapılışı :
Kekimiz için gerekli olan 3 adet küçük boy kabağı yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
Kabukları soyulmuş olan bu kabakları rendeleyelim.
Rendeledikten sonra bir kabın içine koyup bir kenarda bekletelim.
Bir başka geniş ve derin bir kap alalım ve içine 3 adet yumurtayı kırıp çırpalım.
Yumurtaları çırptıktan sonra 1,5 su bardağı toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim.
Şekerler iyice eriyene kadar çırpalım.
Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra 1 su bardağı sıvıyağını ilave edip çırpma işlemine devam edelim.
Bu malzemeleri iyice çırptıktan sonra önceden rendelemiş olduğumuz kabakları karışımın içine ilave edelim.
Sonra az az un ilave edip çırpmaya devam edelim.
Eğer malzeme listesindeki unun miktarı fazla gelecek gibi olursa unun tamamını ilave etmeyin.
Hamurun kıvamı çok sert olmayacak şekilde unun miktarını ayarlayabiliriz.
Sonra 1 paket kabartma tozunu ilave eldim.
Ardından 1 tatlı kaşığı tarçını da ilave edip iyice karıştıralım.
Bütün malzemeleri bu şekilde ilave edip karıştırdıktan sonra fırın tepsimizi yağlayalım ve hazırlamış olduğumuz bu karışımı tepsiye dökelim ve fırına gönderelim.
Yaklaşıl olarak 30-35 dakika kadar pişirelim.
Piştikten sonra bir süre soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis yapalım.
Afiyet olsun…
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri