PAZILI MİLFÖY BÖREK TARİFİ
PAZILI MİLFÖY BÖREK TARİFİ
Malzemeler :
1 paket milföy hamuru
1 demet pazı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Üzerine;
yumurta sarısı, isteğe göre yuvarlak dilimlenmiş sucuk
Yapılışı :
Milföy hamurları buzunun çözülmesi için oda sıcaklığında bekletilir.
Pazılar yıkanıp, sıcak suda çok az haşlanır ve yemeklik doğranır. (İsterseniz çiğ halde iken doğrayıp da kavurabilirsiniz) Közlenmiş biberler dilimlenir ve pazılarla birlikte sıvı yağda sote yapılır. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Milföy hamurları fotoğraftaki gibi kenarlarında kesilir. Ortalarına iç malzeme paylaştırılır. Köşeler ortada toplanarak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe göre ortasına sucuk dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Etiketler:
Börek Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder