MANTARLI SÜTLÜ BÖREK TARİFİ
MALZEMELER :
3 yufka
80gr tereyağ (margarin karışımı yapabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2-3 kaşık un
İç Harcı için :
Yarım kilo mantar
1 iri kuru soğan
3 kaşık sıvıyağ
Maydanoz
Karabiber,tuz
YAPILIŞI:
3 yufka
80gr tereyağ (margarin karışımı yapabilirsiniz)
1,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2-3 kaşık un
İç Harcı için :
Yarım kilo mantar
1 iri kuru soğan
3 kaşık sıvıyağ
Maydanoz
Karabiber,tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle iç harcı hazırlayın.Sıvıyağda doğranmış soğanlarınızı soteleyin ve dilimlenmiş mantarı ekleyip iyice pişirin.Maydanoz,tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Tereyağ ve margarin karışımını eritin ve ilk yufkayı tezgaha alın üzerine yağ sürüp 2. yufkayıda onun üzerine alıp yağlayın 3. yufka içinde aynı işlemi yapın ve 12 parçaya bölün (sigara böreği gibi) geniş yere haçtan koyup yanlarını kapatarak sarın.Derin bir kabın içine alın ve üzerine 1,5 su bardağı sütü koyun ve tüm sütü çekinceye kadar dolapta bekletin.Buzluğa kaldıracağınız tepsiye yağlı kağıt serin ve aralıklarla böreği dizip üzerine 2 kaşık unu eleyin ve bu şekilde en az 6 saat buzlukta bekletin.Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder