MISIR GEVREKLİ KURABİYE TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
• 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
• 2 yumurta
• 1 su bardağı şeker
• 1 paket vanilya
• Yarım kilo mısır nişastası
Çikolatalı Sos İçin :
• 250 gr. kakaolu fındık kreması
• 1 çay bardağı sıvıyağ
bulamak için mısır gevreği
Yapılışı :
Derin bir kaba sırasıyla malzemelerimizi alarak karıştıralım kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurarak hamurumuzu elde edelim.daha sonra istege gore elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak küçük toplar haline getirelim ve dilediğimiz seklı verelim.yaglı kâğıt serilmiş olan tepsiye dizip üzeri çatlayana kadar 180 derecelik fırında pişirelim.(üzerlerinin kızarmamasına dikkat etmeliyiz beyaz olmalı) daha sonra pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakalım ve bir kenardada mısır gevreklerimizi robotta cekerek hazır hale getirelim. Fındık kreması ıle sıvıyağını benmarı usulü erterek kurabiyelerimizi önce cıkolatalı sosa daha sonra gevreğe batırıp servis tabağına alarak soğumaya bırakalım
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder