DONDURMALI PARFE PASTA TARİFİ
DONDURMALI PARFE PASTA TARİFİ
MALZEMELER KEK İÇİN:
2 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
ÜST MALZEMESİ:
1 kutu krem şanti (2poşet)
1 su bardağı süt
100 gr dondurulmuş vişne
2 adet muz
1 -2 yemek kaşığı damla çikolata
1 kutu sade dondurma
YAPILIŞI:
Kek malzemesi çırpılarak ,kelepçeli kalıpta pişirilir.Kalıptan çıkararak streç film serilir ve kek tekrar kalıba alınır. Kelepçeleri kapatılır (kalıptan çıkarılması kolay olması amacıyla streç kullanıyoruz) 2 poşet kremşanti 1 bardak sütle çırpılarak hazırlanır (Krem şantinizin koyu kıvamda olmasına dikkat edin)
Damla çikolata,küp doğranmış muzlar ve vişne ilave edilerek karıştırılır (Farklı meyvelerde kullanabilirsiniz) Kalıptaki kekin üzerine önce ince tabaka dondurma daha sonra hazırlanan karışım düzgün şekilde yayılarak eklenir.
En üste de ince tabaka dondurma düzgün şekilde yayılarak pasta tamamlanır.Difrizde 1 gün acilse 3-4 saat dondurulur. Kalıptan streç film yardımıyla cıkarılır ve servis tabağına alınır.Üzeri çikolata sosuyla süslenir.Servisten 5dakika önce buzluktan çıkarılır soğuk olarak dilimlenerek servise sunulur.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder