MANDALİNALI CHEESECAKE KEK TARİFİ
MANDALİNALI CHEESECAKE KEK TARİFİ
Malzemeler :
4 Yumurta
3,5 Kahve Fincanı Toz Şeker
3,5 Fincan Un
2 Çorba Kaşığı Kaynar Su
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya
Mandalina Peltesi İçin:
10 Mandalina
3 Çorba Kaşığı Nişasta
5-6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı :
Yumurta, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu,zeytinyağı ve suyu katarak 3-4 dakika daha çırpmaya devam ediyoruz.
Kelepçeli kalıbımız varsa tabanına göre yağlı kağıt keserek yerleştiriyoruz. Kalıbın açıkta kalan yanlarını yağlıyoruz. Kek hamurumuzu kalıbımıza dökerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra kekimizi biraz soğutup ortadan enlemesine kesiyoruz. Yapışmış olan yağlı kağıdımızı çıkarıyoruz. Kek kalıbımızı yıkayıp hazırlayalım sonraki aşamada bize lazım olacak.
Şimdi peltemizi pişirmeye başlayabiliriz. Mandalinalarımızı sıkıp suyunu bir tencereye alıyoruz. Şekeri ve nişastayı katarak topak kalmaması için iyice çırpıyoruz. Kısık ateşte Koyulaşana kadar pişiriyoruz. Çok katı olursa 1 kahve fincanı kadar kaynar su ekleyebilirsiniz.
Kek kalıbımızın tabanına temiz bir yağlı kağıt yerleştiriyoruz. Kekimizin alt katını tabana yerleştirip üzerine mandalina sosumuzun yarısını döküyoruz ve spatula ile yayıyoruz arzu ederseniz bu aşamada sosun üzerine muz veya ikiye bölünmüş mandalina dilimleri koyabilirsiniz .
Diğer kek katını üzerine bastırmadan koyup üzerine geri kalan sosu döküyoruz. Yine üzerini süsleyip süslememek size kalmış. Buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Servis yapmadan önce bir bıçakla kekimizi kalıbın yanlarından ayırıp sonra kelepçesini açıyoruz. Artık kekimiz servise hazır.
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder