FINDIKLI TARÇINLI HAVUÇLU KEK TARİFİ
FINDIKLI TARÇINLI HAVUÇLU KEK TARİFİ
Malzemeler :
-4 YUMURTA
-1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
-2.5 SU BARDAĞI UN
-2 SU BARDAĞI ŞEKER
-1 SU BARDAĞI FINDIK VEYA CEVİZ
-2 SU BARAĞI HAVUÇ RENDESİ
-1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
-VANİLYA
-KABARTMA TOZU
Yapılışı :
YUMURTALARI ŞEKERLE BİRLİKTE BEYAZLAŞIP KÖPÜRENE KADAR ÇIRPIYORUZ SIVI YAĞI EKLEYİP YARIM DK DAHA ÇIRPIYORUZ KABARTMA TOZU TARÇINI VANİLYAYI EKLEYİP BİRAZ DAHA ÇIRPIYORUZ HAVUÇ RENDESİ FINDIK EKLEYİP KARIŞTIRIYORUM SONRA UNU EKLEYİP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ SONRA KEK KALIBINA DÖKÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINA KOYUYORUZ 45 VEYA 50 DK PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN
PÜF NOKTASI :
EĞER UNU ÇOK KOYARSANIZ KEKİNİZ BİRAZ SERT KALABİLİR TARİFTE 3 SU BARDAĞI UN YAZIYORDU YALNIZ BEN 2 BUÇUK SU BARDAĞI KOYDUM HAMUR BİRAZ CIVIK OLURSA KEK DAHA YUMUŞAK VE PUF GİBİ OLUYOR SİZ İSTEĞİNİZE GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ HERKESİN FIRINI FARKLI OLDUĞUNDAN PİŞME AŞAMASINI BİR KÜRDAN BATIRARAK ANLAYABİLİRSİNİZ KÜRDANA HAMUR YAPIŞMIYORSA FIRINDAN ALABİLİRSİNİZ ..
Etiketler:
Kek
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder