BAHAR GÜLÜ TARİFİ
BAHAR GÜLÜ TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı un
1 çay bardağı pudraşekeri
75 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin (1 paket 250 gram)
1 adet yumurta l Yarım paket vanilya
İç harcı için:
1 adet elma
4 adet ceviz içi
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı :
Un, pudra şekeri, margarin, yumurta ve vanilyayı iyice yoğurun. Hamuru, 3 eşit bezeye ayırıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra elinizle üzerlerine bastırarak yassılaştırın. Hamurları kenarlarından çekerek uzatın ve tatlı tabağı ebadına getirin. Ayrı bir yerde rendelenmiş elma, kıyılmış ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırın. Harcı, hamurların ortalarına pay edip, hamurları üst üste yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, ruloyu ikiye bölün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, elinizle hamurların üstte kalan kenarlarından dışa doğru kıvırarak gül formu verin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Etiketler:
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder