FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ
FRAMBUAZLI CHEESECAKE TARİFİ
Malzemeler :
2 dolu yemek kaşığı tereyağı (hafif eritilir)
30 adet kadar pötübör bisküvi(robottan çekilmiş)
Bu iki mal iyice yoğrulur kelepçeli kalıba bastırarak yayılır(ben dikdörtgen borcam kullandım pişirdikten sonra porsiyonluk hazırladım)
Üzeri İçin :
800 gr labne
1su bar tozşeker
1limon rendesi
3 yem kaş un
3 yumurta
2yumurta sarısı
1 paket(200ml)krema
Yapılışı :
Labne ve şeker iyice çırpılır.Limon rendesi ve un ilave olur yumurta ilave olur çırpılır sonrasında yumurta sarısı ve krema ilave olur 2-3dak kadar daha çırpılır
Bunları hazırladığımız esnada bisküvi tabanımızı dolapta bekletiyoruz.Hazırladığımız karışımı üzerine boşaltıyoruz.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına veriyoruz 10dak sonra ısıyı 165 dereceye getiriyoruz üzeri hafif pembeleşince kapatıyoruz fırında dinlendiriyoruz soğuyunca dolapta 5-6 saat dinlendirdikten sonra sosla servis yapıyoruz.
Üst Sosu Yapılışı :
1,5 su bar frambuaz sos tenceresine alınır 3yemek kaşığı tozşeker üzerine dökülür 1çay bar su konur ocağa konur kaynayınca 1dolu tatlı kaş nişasta çok az suyla açılacak kadar ilave edilerek açılır kaynayan frambuaza katılır bu arada hızlıca karıştırıyoruz bir kaynar gelince altını kapatıyoruz.İstediğiniz herhangi bir sosta kullanabilirsiniz.
Etiketler:
Kek
,
Meyveli Tatli Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder