ÇİKOLATA SOSLU PASTA



ÇİKOLATA SOSLU PASTA

Pandispanya tarifi:
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya


Yapılışı:
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.
 Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın. Şeker eriyince yağı ve çırpın.
Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur
Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin
Pandıspanyanız piştikte ve soguduktan sonra ortadan ıkıye bölün daha asagıdaki tarıfle yapacagınız pasta kremasını ıcersıne sürün arzuya göre ıcersıne meyve ( muz vçilek v.s. ) yada kuruyemislerden koyabılırsınız daha sonra üzerine dr oetkerin cikolata sosunu paketin arkasindaki tarife göre hazirladiktan sonra üzerine döküp pasttanin hertarafini bununla kaplayin

Pasta kreması:
250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya


Yapılışı:
Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak pişirelim.Piştikten sonra soguması için karıstırak sogutalım
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri