ÇİKOLATA MUSSLU PASTA TARİFİ
ÇİKOLATA MUSSLU PASTA TARİFİ
Malzemeler Pandispanya için :
3 yumurta,
1,5 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıcak su,
100 gr tereyağ/margarin,
1 küçük paket kakao (25 gr),
1 paket kabartma tozu,
2 tatlı kaşığı nescafe
2-2,5 su bardağı un.
Çikolatalı Muss için;
200 gr bitter çikolata,
1 kutu krema (200 gr),
1 yumurta sarısı,
60 gr tereyağ/margarin,
¼ su bardağı süt.
Kaplama Kreması için;
3 yemek kaşığı şeker,
1 paket kakao,
2 yemek kaşığı krema,
¼ su bardağı su,
2 çay kaşığı toz jelatin.
Hazırlanışı:
(Tüm malzemeler 1 gece önceden hazırlanacak, krema ev muss dolapta bekletilecek)
Pandispanya için;
Eritip ılıtılmış tereyeğını şekerle çırpın,
Kakaoyu ekleyip çırpın,
Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin,
Un, kabartma tozu ve nescafeyi ekleyip çırpın,
En son suyunu da katıp akışkan bir hal alana ve tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın,
Malzemeyi kelepçeli kalıba döküp 180 derecede pişirin.
Muss için;
Çikolata, tereyağ ve sütü ben mari usulü eritin,
Ateşten almadan, yumurta sarısını ekleyip hızlı hızlı çırparak karıştırın ve 1-2 dakika pişirin,
Kremayı ayrı bir kapta çırparak sertleştirin,
Çikolatalı karışım ılındıktan sonra kremaya ekleyip çırpın.
Kaplama Kreması için;
Çikolata erittiğiniz kaba jelatin dışındaki malzemeleri koyup karıştırarak akışkan bir kıvam alana kadar pişirin,
jelatini yarım çay bardağı suda eritip kakaolu karışıma ekleyin ve karıştırın.
Yapımı;
Pandispanyanın kenarlarını bir halka şeklinde kesip çıkarın,
3 kata bölün,
İlk katı alıp kenarına kestiğiniz parçalardan mussun dışarı akmasını engelleyecek şekilde bariyer yapın,
Mussun yarısını döküp pandispanyanın ikinci katını koyun,
Aynı işlemi bu kat içinde uygulayın,
Son katı da üzerine kapatıp Kaplama kremasıyla kaplayın.
Afiyet olsun
Etiketler:
Çikolatalı Pasta Tarifleri
,
Pastalar
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder