SAKIZ MUHALLEBİ KURABİYE TARİFİ


SAKIZ MUHALLEBİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
250 gr margarin(oda ısısında)
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı pudra şekeri

Muhallebisi için :
Yarım su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı damla sakızı (konmasada olur)


Üstü için :
Pudra şekeri

Yapılışı :
Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
Damla sakızını döverek toz haline getirin.
Bütün hamur malzemelerini karıştırarak elinizi bırakana kadar yoğurun.Hamurun
üzerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar bekletelim.
Bu arada muhallebisini pişirelim.Bir tencereye süt, un, şeker, yumurta ve
vanilyayı koyun.Muhallebi kıvamına gelene kadar 10dk pişirin.Ateşten
aldıktan sonra isteğe göre toz damla sakızını ilave edin.Başka bir kaba
alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru merdaneyle yarım parmak kalınlığında açın.
Hamurdan su bardağıyla yuvarlak parçalar kesin.
Her hamur parçasına muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadarını yayarak sürün ve
hamuru yarım ay şeklinde poğaça kapatır gibi kapatın.Kenarlarını
elinizle iyice bastırın.
Yağlanmış tepsiye aralıklı dizerek fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar 20-25 dk pişirin.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri