ELMALI BİSKÜVİ TARİFİ
ELMALI BİSKÜVİ TARİFİ
Hamur malzemesi :
1 yumurta
1 kaşık katı yoğurt
3 kaşık yoğurt suyu
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
8 çay bardağı kepekli un
İçi :
4 adet elma,
3 kaşık şeker, tarçın
elmalar rendelenir şekerle birlikte suyunu çekene kadar pişirilir isteğe göre tarçın eklenir.
Yapılışı :
Sıvı olan hamur malzemelerini karıştırın. Şeker , limon kabuğu rendesi, vanilya ekleyin .Unu eleyerek koyun. Hamuru ikiye bölün. Yarısını 0,5 cm kalınlığında açıp , yağlı kağıt serilmiş tepsiye serin, üzerine elmalı içi yayın. Hamurun diğer yarısı ile üzerini kapatın. Hamurun üstünü çubuk yardımıyla sık sık delin. 175 C de pişirip , kare kare keserek servis yapın.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder