FINDIKLI KURABİYE TARİFİ


FINDIKLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler :
1,5 su bardağı un
2 su bardağı toz fındık
1 paket (250 gr) margarin (özellikle bu konularda her zaman Hüner margarini öneriyorum)
2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yumurta (iri ise 1 adet yeterlidir)
1 çay kaşığı karbonat (silme)


Üzeri için :

Mauxion marka Schogetten Milk Alman çikolatasını tek tek oldukları için tercih ettim, siz sevdiğiniz başka bir çikolatayı bölerek kullanabilirsiniz.


Yapılışı :
Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.Yoğurma kabımıza unu, pudra şekerini , tarçını ve karbanatı eleyerek ilave edelim. Üzerine toz fındığı ilave edip çırpma teliyle karıştırarak harmanlayalım. Harmanlanmış toz karışım üzerine küp küp kesilmiş soğuk margarini ve yumurtaları ilave edip yoğurmaya başlayalım. Eğer hamur cıvık kalırsa üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken çok un katarak hamuru kurutmamanızdır. Azar azar eklerseniz sorun yaşamazsınız.Hamurumuz hazır olduktan sonra merdane ile 3-4 cm kalınlığında açarak yuvarlak kurabiye kalıbımız ile keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kestiğimiz kurabiyelerimizi birbirlerine değmeyecek şekilde dizelim. Üzerilerine kare kare kesilmiş çikolatalardan veya benim gibi Schogetten marka çikolatalardan birer tane bastırarak yerleştirelim. Schogetten çikolataları büyük marketlerde veya ithal ürünler satan şarküterilerde bulabilirsiniz..Önceden ısıttığımız fırınımızda 20 dakika kadar pişirip tezgahta soğumaya bırakalım.Soğuduktan sonra sütün veya kahvenin yanına servis yapabilirsiniz..
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri