KREMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ


KREMALI HAVUÇLU KEK TARİFİ

Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı kıyılmış ceviz
1 su bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
kabartma tozu,vanilya
1,5-2 su bardağı un


Kreması:
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
vanilya
ceviz kadar tereyağ


Yapılışı:
Önce yumurta ve şeker sonra diğer malzemeler karıştırılıp kek hamuru hazırlanır,yağlanmış kare borcama dökülür
175 derece fırında 30-35 dakika pişirilir (kürdanla kontrol ettikten sonra çıkarılır)
tereyağ ve vanilya hariç diğer krema malzemeleri muhallebi gibi pişirilir
biraz ılıklaşınca tereyağ ve vanilya eklenip mikserle çırpılır
soğuyan kek isterseniz yarım bardak portakal suyu yada süt ile ıslatılır
kremayı kekin üzerine döküp birkaç saat dinlendikten sonra hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalı
m
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri