BURÇAKLI ELMALI KEK TARİFİ



BURÇAKLI ELMALI KEK TARİFİ

Malzemeler Kek için:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı un (küçük çay bardağı)
1 çay kaşığı tarçın
1 portakal rendesi
Sıvı vanilya
Kabartma tozu


Elmalı harç için:
3 adet elma
1 yemek kaşığı toz şeker


Ara kat için:
8 adet Eti Burçak bisküvi


Üzeri için :

Pudra şekeri

Yapılışı:
Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
Un,vanilya,kabartma tozu,tarçın ve portakal rendesini ilave edin.
Diğer bir tarafta elmaları rendeleyin ve 1 yemek kaşığı şeker ile pişirin.
Küçük bir fırın kabına kek karışımının yarısını dökün üzerine Burçak bisküvileri dizin.
Elmalı karışımı soğuduktan sonra Burçak bisküvilerin üzerine alın.
Geri kalan kek karışımını da ekleyin.
170 derece fırında kontrol ederek pişirin.
Fırından çıktıktan sonra pudra şekeri ile servis edin.
(Evde pudra şekeri bitmiş ben de kakao ile servis ettim)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri