ÇOK ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ



ÇOK ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

Pandispanya Malzemeleri :
4 yumurta
3 yemek kaşığı kaynar su
2.5 kahve fincanı un
2.5 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı kakao
1 paket kabartma tozu

Pasta kreması :
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı gourmet dark kakao
2 adet yumurta sarısı
80 gr bitter çikolata

Ara kat ve üzeri için :

Dilediğiniz bir paket çikolata veya damla çikolata.Ben yine bitter kullandım.

Yapılışı :
Pandispanyayı bir gün önceden hazırlamanızı öneririm ya da aynı günün sabahında, çünkü dinlenen pandispanyayla hazırlanan pastalar daha lezzetli oluyor. 4 yumurtayı sıcak suyla yaklaşık 2 dk. köpük köpük olana dek çırpın. Şeker ve vanilyayı ekleyerek krema kıvamını alana dek çırpmaya devam edin. Kalan unlu karışımı eleyerek karıştırın. Yağlanmış unlanmış kalıba dökerek 170 derecede yaklaşık 45 - 50 dk. kürdan testinden sağlam çıkıncaya kadar pişirin.
Pasta Kreması için;
Un, nişasta, şeker ve kakaoyu bir tencerede karıştırın.Süt ve yumurtayı ekleyerek kaynayana kadar tel çırpıcı yardımıyla karıştırarak kremayı hazırlayın. Ocaktan alıp daha sıcakken çikolatayı içine kırın,hızlıca karıştırarak kremaya iyice yedirin. Ilıması için bir kenara alın.
Pandispanyayı enine ikiye bölün. Çikolatalı kremadan sürün, damla çikolatayla
ara katı doldurun. Miktarını damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. İkinci pandispanyayı üzerine alıp tekrar çikolatalı kremayla kaplayın. Pastanın kenarlarını isteğe bağlı olarak kremayla sıvayabilirsiniz ya da öyle bırakabilirsiniz. Üst kat süslemesi için bitter çikolatayı sebze soyucuyla keserek serpiştirin. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri