KOZALAK PASTA TARİFİ


KOZALAK PASTA TARİFİ

Malzemeler :
• 300 gr.çikolatalı pirinç patlağı
• 1 su bardağı ceviz
• 2 avuç kavrulmuş susam(biz hazırlayacagız)
• 125 gr.terayağ veya margarin
• 2 yemek kaşığı kakao
• 4 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı :
Bu miktarlarla yaparsanız 26 adet kozalak çıkıyor eğer size fazla geldiyse oranları düşürebilirsiniz.İlk önce susamı hiç yağ koymadığımız teflon tavaya alıp rengi dönene kadar kavuruyoruz.Sonra ılınmaya bırakıyoruz.Ayrı bir yerde tereyağı,kakaoyu,pudra şekerini kısık ateşte pişiriyoruz.Ocaktan indirdikten sonra içine pirinç patlağını,susamı,balı ve cevizi ekliyoruz.Evde kullandığınız plastik ve üstü çıkabilen limonluğun arka kısmını hafif sıvıyağ ile yağlıyoruz ve karışımdan bir miktar koyuyoruz.Şeklini aldıktan sonra çıkarıyor ve tepsiye diziyoruz.Üstüne soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri