KAVALA KURABİYESİ TARİFİ
KAVALA KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı un
1/2 su bardağı file badem
3 yemek k. tereyağ
4 yemek k. pudra şekeri
1 yumerta beyazı
1/2 paket vanilya
1 çay k. kabartma tozu
Ayrıca pudra şekeri
Hazırlanışı:
Unu ve bademi ocakta sürekli karıştırarak kavurun. (Ben file badem yerine kavrulmuş bademin kabuklarını soyup rondoda parçalayarak kullandım. Sadece unu kavurdum) Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın. Daha sonra bir kapta yumurta akı, pudra şekeri, oda sıcaklığındaki tereyağını ve vanilyayı karıştırın. Kavrulan unu, kabartma tozunu ve bademi ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (1 bardak un bana yetmediği için 1/2 bardağa yakın normal un kullandım) Hamuru merdane ile açıp (çatlayan yerleri elinizle düzelterek) önce büyük çay bardağı ile kesin. Sonra küçük çay bardağı ile ay şekli olacak biçimde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip (ben kaldırırken parçalanmasın diye kestiğim yuvarlağı tepsiye yerleştirdikten sonra küçük bardakla ay şekli verdim.) önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15- 20 dk. pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekerine bulayıp servis edin.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder