KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ
KAKAOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
*1 Paket (25 gr.) Kakao
*1/2 Paket Oda Sicakliginda Margarin
*1 Yumurta
*1 Paket Kabartma Tozu
*1 Paket Vanilya
*1 Cay Bardagi Sivi Yag
*1 Cay Bardagi Seker
*Aldigi Kadar Un
*Hindistan cevizi(Uzerini Suslemek Icin)
Şurubu İçin :
*3 Cay Bardaği Seker
*3 Cay Bardaği Su
Yapılışı :
Şurup malzemelerini küçük bir tencereye koyup, pişirin. Yoğunlaşan şurubunuzu iyice soğutun. şurup soğuduktan sonra 1 saat kadar buzdolabinda bekletin. Hamur malzemelerini kariştirip, aldigi kadar unla yumusak bir hamur elde edin. Istediginiz buyuklukte toplar yapip, uzerine hafifce bastirarak, yagli kagit serilmis firin tepsisine dizip, 170 derecede uzeri catlayana kadar pisirin. Sicak kurabiyeleri, soguk surubun icine, hizlica batirip, cikartin ve servis tabagina alip, hindistan cevizi ile susledikten sonra, bir gece dinlendirdikten sonra servis yapin.
Etiketler:
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder