CEVİZLİ BİSKÜVİ TARİFİ
CEVİZLİ BİSKÜVİ TARİFİ
Malzemeler : (25 adet bisküvi için)
• 1 + ½ su bardağı un
• ¼ su bardağı mısır nişastası
• ¼ tatlı kaşığı tuz
• ½ su bardağı ince çekilmiş ceviz
• ¾ su bardağı esmer toz şeker
• 120 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
• 1 tatlı kaşığı vanilya
• istendiği takdirde üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı :
1. Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağı ve toz şekeri mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
2. Ceviz hariç elenmiş kuru karışımı azar azar ilave ederek mikser ile karıştırmaya devam ediyoruz. Mikserin zorlandığı aşamada bırakıp el ile devam edebiliriz.
3. Son olarak cevizi ekleyerek hamurla bütünleşene kadar yoğuruyoruz.
4. Hamuru streç film içine alarak ince uzun bir rulo yapıp streç filmi kapatıyoruz.
5. Elimizle köşeleri belirginleştirerek, kestiğimizde kare parçalar elde edecek şekilde form veriyoruz.
6. Hamuru 2 saat buzdolabında bekletiyoruz.
7. Bekleme süresinin sonuna doğru fırın ısısını 170 ºC’ye ayarlıyoruz.
8. Hamuru kesme tahtasının üzerine alarak 7-8 mm kalınlığında eşit parçalar kesiyoruz.
9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek üzerlerine çatal ile iki ayrı yerden delik açıyoruz.
10. Renk değiştirmemesine özen göstererek 15 dakika pişiriyoruz.
11. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutuyoruz. Süzgeç yardımı ile çok az pudra şekeri serpiştiriyoruz.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder