ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
ÇATLAK KURABİYE TARİFİ
Malzemeler : (60 adet kurabiye için)
• 125 gram tereyağı (küp kesilmiş ve oda sıcaklığında yumuşatılmış)
• 370 gram (2 ölçü) kahverengi toz şeker
• 1 tatlı kaşığı vanilya esansı (toz vanilya kullandım)
• 2 yumurta
• 60 gram bitter çikolata (eritilmiş)
• 80 ml. (1/3 ölçü) süt
• 340 gram (2 + ¾ ölçü) un
• 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
• 2 tatlı kaşığı (1 paket) kabartma tozu
• ¼ tatlı kaşığı yenibahar (kullanmadım)
• 85 gram küçük parçalara bölünmüş ceviz
• pudra şekeri
Yapılışı :
1. Oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker ve vanilyayı mikser ile krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz.
2. Çırpma işlemine devam ederken tek tek yumurtaları ekliyoruz. Eritilmiş çikolata ve sütü de ilave ederek 2-3 dakika daha çırpıyoruz.
3. Birlikte elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu kaşık yardımı ile karışıma yediriyoruz.
4. Son olarak cevizleri ilave ediyoruz.
5. Kurabiye hamurunu en az 3 saat ya da bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
6. Fırını 180 ºC’ye ayarlıyoruz.
7. Hamurdan tatlı kaşığı dolusu alarak elimizle yuvarlayıp pudra şekerine bolca buluyoruz.
8. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 4-5 santim aralıklarla diziyoruz.
9. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
10. Çıkardıktan sonra 1-2 dakika tepside bekletip tel ızgara üzerinde soğutuyoruz.
Etiketler:
Kolay Tatlılar
,
Kurabiye Tarifleri
,
Resimli Tatlı Tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder