Yemişli Ekmek Tatlısı Tarifi

YEMİŞLİ EKMEK TATLISI

Malzemeler:
1.5 su bardağı süt
400 ml krema
3/4 su bardağı tozşeker
3 yumurta
Yarim portakal
1 tatli kaşığı vanilya
12 dilim baget ekmek
Yarım su bardağı ceviz içi ve kuru üzüm
iri kırılmış fındık

TARİFi:Süt ve kremayı tencereye aktarın. Karıştırarak şekeri ilave edin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar pişirip ocaktan alın. Sogumaya bırakın. Yumurtalari çırpın. Portakalın kabuğunu rendeleyip vanilya ile birlikte karıştırın. Yağladığınız pişirme kabına (23-25 cm'lik) baget dilimlerin yarısını dizin. Cevizleri mutfak robotunda çekin. 2/3'ünü ekmeklerin üzerine serpin. Kalan ekmekleri üzerine dizip kalan cevizleri serpistirin. Ekmek dilimlerinin üzerine yumurtalı karışımı dökün. 30 dakika bekletin. Karışımın içine iyice batmalari için ekmeklerin üzerine hafifçe bastırın. Ekmek dilimlerinin üzeri kuru görünüyorsa ve sıvıyı tamamen çekmemişse kalan süt ve kremayi dökün. Üzerine kuru üzüm serpin. Pişirme kabını içinde su bulunan fırın tepsisine yerlestirin. 180 derece fırında pişirin. Üzerine iri kırılmış findik serpin. Servis yapın.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri