Keşkül Tarifi

KESKÜL TARIFI

Malzemeler:
3/4 su bardagi ögütülmüs badem
3,5 su bardagi süt
1 su bardagi sicak su
2 yemek kasigi hindistancevizi
4 yemek kasigi pirinç unu
3/4 su bardagi seker

TARIFI:Sicak suyun içine hindistan cevizleri atilip 10 dakika bekletilir. Süt kaynatilir. Hindistan cevizleri süzülüp suyu süte eklenir. Bu arada bir kasede pirinç unu ve 4 kasik soguk su içinde iyice çirpilir.
Pirinç unlu karisim kaynayan süte yavas yavas katilir. Pirinç unlu süt 15 dakika sonra kivam almaya baslayinca badem tozu ve seker ilave edilir. Yaklasik 20 dakika hep ayni yöne çevrilerek keskül pisirilir. Kaselere doldurulan kesküller soguduktan sonra buzdolabina kaldirilir
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

 
Sponsorlar : tatlı reklam Copyright © 2013. Kolay Denenmiş Resimli Tatlı Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Süper Tatlı Tarifleri