PORTAKALLI FIRIN SÜTLAÇ
Malzemeler:1 litre süt+1 kahve fincani süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
250 gram tozşeker
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
TARİFİ:Önce pirinci bir tencerede 1 su bardağı su ile haşlayın ve süzgeçten geçirin. Süte pirinci katarak, ocaga koyun. Kaynayınca tozşekeri ilave edip, 5 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Diger taraftan pirinç ununu, 1 kahve fincani soguk sütle ezip sütlaca katın. Portakal suyunu ve rendelenmis portakal kabugunu ekleyip, 5 dakika kaynatin. Ocaktan aldiginiz tencereye, 1 paket vanilya ilave edip karistirin. Fırın kaselerine paylastirin. Firinin izgara ayarini kullanarak sütlaçlarin üzerini kizartin. Soguk servis yapın
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder