HÖSMERIM ( PEYNIR TATLISI )
Malzemeler:
1 kg süt
Bir buçuk çorba kasigi un
1 adet yumurta
4 su bardagi tozseker
250 gram irmik
Yarim kg tuzsuz lor peyniri
150 gram tuzsuz badem
1 çorba kasigi siviyag
TARIFI:
Sütü bir tencereye alin ve sürekli karistirarak, üzerine unu ekleyin. Çirpilmis yumurtayi karisima ilave edin. Tozseker, irmik ve tuzsuz lor peynirini de ekleyip, muhallebi kivamina gelinceye kadar karistirarak pisirin. 1-2 dakika daha kaynattiktan sonra tencereyi ocaktan alin ve servis tabagina bosaltin. Bademleri yarim saat sicak suda bekletip, kabuklarini soyun. Siviyagi bir tavaya alip bademleri içine atin ve hafif pembelesene kadar kavurun. Kagit havlu üzerine alarak yaginin süzülmesini saglayin. Tatlinin üstünü bademlerle süsleyerek, buzdolabinda 1 saat bekletin. Soguk olarak servis yapin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder